Csupa Csoda Ház!

Ahol varázslatos mindennapok várnak! 

A szerető gondoskodás Budapesttől csak pár percre, Budakalász központjában!

A Csupa Csoda Ház Budakalász könnyen megközelíthető központjában található, egy barátságos angol ovi épp kellő távolságban „a nagyváros zajától”.

Ez egy igazi gyermekbirodalom hatalmas kerttel, égig érő fákkal, bújócskára hívó bokrokkal, tágas, felfedezésre váró terekkel. Ha jó idő van, az egész óvoda a kertbe költözik, az étkezések piknik-hangulatban telnek, a hőség ellen pedig hűsítő medence épül, ahol biztonságos körülmények között lehet önfeledten lubickolni. A környezet nagy kalandokat ígér, s tudjuk, ez az, ami igazán fontos...

Nálunk minden lehetőség: szeretet, figyelem és támogatás adott ahhoz, hogy a gyerekek saját tempójukban fedezzék fel ezt a varázslatos világot!

Az épület közel 300 négyzetméteres. Bőven jut hely mindenkinek az öltözködésre, reggeli búcsúzkodásra és délutáni ujjongó összetalálkozásra is. A tágas és jól felszerelt csoportszobákban tovább zajlanak a kalandok, mindenki megtalálhatja a saját kis zugát, kedvenc játékát, mesekönyvét...

Otthonosan érezheti magát akár az óvodai csapatban, akár bölcsődei csoportunk egyikében.

A Csupa Csoda Ház 2003 májusa óta működik zavartalanul, a helyiek és a hatóságok teljes támogatása mellett, mint a legkiválóbb óvodák egyike, Solymár közelében, nem messze Budapesttől.

Munkatársaink

Era
óvodavezető
óvónő
Judit
óvónő, gondozónő
Melinda
gondozónő
Fanni
gondozónő
angol
Andi
pszichológus

Miért pont a mi ovink?

 • Amitől mások vagyunk: egyedüli sportágválasztó óvoda Budapesten
 • könnyen megközelíthető
 • nagy füves jól felszerelt udvar
 • hangulatos, tágas csoportszobák
 • családias légkör
 • egyedi pedagógiai program
 • elkötelezett szakmai csapat
 • egyéni bánásmód
 • differenciált fejlesztés
 • tehetséggondozás
 • egészséges életmódra nevelés
 • környezettudatosság
 • sok szülőkkel közös rendezvény, program
 • folyamatos beiratkozás
 • zökkenőmentes átmenet a bölcsőde és az óvoda között

Az óvoda céljai

Intézményünk célja olyan óvodai nevelés-oktatás megvalósítása, amely a gyermekek személyiségének sokoldalú fejlődését szolgálja.

Meggyőződésünk, hogy a kisgyermekkorban a cselekvéssel szerzett tapasztalatok, érzelem dús élmények hatnak a felnövekvő egyén cselekedeteire. A személyiség megfelelő fejlődését, a megfelelő módú szocializáció biztosításának megalapozásával lehet biztosítani, amit mi elsődleges nevelési szempontnak tartunk.

Legfontosabb feladatunknak az differenciált személyiségközpontú óvodai nevelést tartjuk, mely minden gyermek megfelelő személyes és szociális fejlődésének alapjául szolgál.

Az óvodai angol oktatás során játékos feladatokkal oktatjuk a nyelvet, ezáltal a gyerekek nagyon szívesen tanulják. Sőt többféle sportolási lehetőséget is kínálunk, hogy a gyerek és szülő közösen dönthessék el, melyik a gyermek számára a legjobb.

Ezen belül is kiemelten figyelünk arra, hogy:
 • egészséges, harmonikus személyiségfejlesztéssel lehet a sikeres iskolai beilleszkedéshez szükséges testi-, szociális- és értelmi- érettséget biztosítani.
 • A potenciális tanulási zavarok megelőzését szorgalmazzuk, az óvodai nevelési feltételek sajátos megszervezésével.
 • Célunk tehát elsősorban a gyerekek személyiségének figyelembe vételével történő nevelő, fejlesztő munka megvalósítása.

Óvodai életünket - a differenciált személyiségfejlesztéssel és neveléssel - sikerült oly módon kialakítani, hogy minden gyermek részesül a számára szükséges fejlesztésben, nevelésben.

Nagy öröm számunkra, hogy munkánk eredményét nemcsak az ovisaink szülei ismerik el, hanem azok az általános iskolai pedagógusok is, akik tovább folytatják gyermekeink nevelését-oktatását.

Szívesen és felkészülten fogadjuk a sajátos táplálkozási igényű - allergiás, lisztérzékeny, laktózérzékeny- gyermekeket is!

Az bölcsőde céljai

Intézményünk célja olyan bölcsődei ellátás és nevelés-oktatás megvalósítása, amely a gyermekek személyiségének sokoldalú fejlődését szolgálja.

Meggyőződésünk, hogy a kisgyermekkorban a cselekvéssel szerzett tapasztalatok, érzelem dús élmények hatnak a felnövekvő egyén cselekedeteire. A személyiség megfelelő fejlődését, a megfelelő módú szocializáció biztosításának megalapozásával lehet biztosítani, amit mi elsődleges nevelési szempontnak tartunk.

Már bölcsődénkben is elérhető az angol nyelvi képzés és a sport játékos foglalkozások formájában, amitől a gyerek nem tanulásnak éli meg a feladatokat, hanem könnyed kikapcsolódásnak. Ezzel pedig nem leterheljük a piciket, hanem igényt teremtünk a folyamatos fejlődésre.

Nagy öröm számunkra, hogy munkánk eredményét nemcsak az bölcsiseink szülei ismerik el, hanem azok az általános iskolai pedagógusok is, akik tovább folytatják gyermekeink nevelését-oktatását.

Szívesen és felkészülten fogadjuk a sajátos táplálkozási igényű - allergiás, lisztérzékeny, laktózérzékeny- gyermekeket is!