Óvoda

Az első sportágválasztó óvoda Magyarországon

A Csupa Csoda Ház Magyarország első sportágválasztó óvodája. Ahol a gyerekek több sportágban is kipróbálhatják magukat, így a szülőkkel közösen eldönthetik, hogy melyik sportág a legideálisabb és legkedveltebb számukra.

A Nagy Sportágválasztóval együttműködve egész éves program keretein belül biztosítjuk az ovisoknak a korukhoz illő mozgásformák elsajátítását, fejlesztését.

Folyamatosan, heti ötszöri játékos sportfoglalkozások keretein belül fognak megismerkedni a gyerekek az ovis torna, úszás, küzdősportok, atlétikus képességek (futás, dobás, ugrás) nyomvonalán haladva a sportmozgásokkal.

Természetesen itt nem arról van szó, hogy csak a sport iránt érdeklődő gyermekeket neveljük. A program maximálisan illeszkedik a kor követelményeit figyelembe vevő általános óvodai programhoz.

A sportági kultúrák megismertetése mellett ténylegesen nagy figyelmet fordítunk a megfelelő életmód kialakítására. Ez a táplálkozásban és a környezettudatos életmód kialakításában mutatkozik majd meg markánsan.

1994 óta kötelező az óvodákban a mindennapos testnevelés, de ez sajnos nagyon ritkán van naponta szakszerűen levezetve. Ilyen gazdag heti felhozatal által terveink szerint olyan mozgáskultúrával fogják zárni az óvodás korszakukat a programban résztvevő gyermekek, amelyet egyértelműen kamatoztatni tudnak majd a későbbi éveikben, valamint talán sikerül igény szintjén gerjeszteni a mindennapos mozgás utáni vágyukat.

Ugyanis többnyire mi szülők, és korunkkal együtt járó helytelen életmódbeli modellek a felelősek abban, hogy elrontjuk gyermekeink ösztönös sport iránti fogékonyságát, kiöljük ezeket az ösztönösen gyermekeinkben lévő motorikus képességeket.

A Csupa Csoda Ház

A CSUPA CSODA HÁZ (korábbi nevén Csodabogár óvoda) 2003. május óta Budakalász központi részén található. Egy óvodai és két bölcsődei csoportunk működik. Természetesen rendelkezünk az óvodai illetve a bölcsődei működéshez szükséges összes hatósági engedéllyel ... tovább

Céljaink

Intézményünk célja olyan óvodai nevelés-oktatás megvalósítása, amely a gyermekek személyiségének sokoldalú fejlődését szolgálja. Meggyőződésünk, hogy a kisgyermekkorban a cselekvéssel szerzett tapasztalatok, érzelem dús élmények hatnak a felnövekvő egyén cselekedeteire. A személyiség megfelelő fejlődését, a megfelelő módú szocializáció biztosításának megalapozásával lehet biztosítani, amit mi elsődleges nevelési szempontnak tartunk ... tovább

Szolgáltatások

Nálunk a gyerekek a legfontosabbak, ezért olyan szolgáltatásokat alakítottunk ki, hogy ne csak a szülők legyenek maximálisan elégedettek azokkal, hanem a legkisebbektől a legnagyobbakig egyaránt szerethetőek és szórakoztatóak legyenek. ... tovább

Élet az óvodában

Vidám, tevékeny napjaink az alábbiak szerint alakulnak:

 • Gyülekezés, játék, szabadon folytatott tevékenység összevont csoportban
 • Reggelizés, mosdó használat
 • Kezdeményezett foglalkozások, szabadban vagy csoportszobában
 • Sportfoglalkozás - a hetirend szerint
 • Készülődés az ebédhez, mosdó használat, naposok terítenek
 • Ebéd, tisztálkodás, fogmosás, készülődés pihenéshez
 • Csendes pihenő. A nem alvósoknak kezdeményezett foglalkozás, szabad tevékenykedés az asztalnál. Iskola előkészítő 6-7 éveseknek.
 • Ébresztő, mosdó használat, fésülködés, uzsonna
 • Közbeiktatva ébredés utáni nyújtó torna, mozgásos játék
 • Játék, szabadon választott tevékenység. Folyamatos hazabocsájtás.

Óvodai sport

Játékos formában, kifejezetten a gyermek igényeinek megfelelően tartják a szakemberek a sportfoglalkozást.

 • Atlétika
 • Labdás sportok
 • Úszás
 • Dzsúdó
 • Szertorna
 • Téli sportok

ÉTKEZÉS

A gyermekek részére napi négyszeri étkezést biztosítunk.

Nagy hangsúlyt fektetünk a kulturált étkezés megtanítására-megszokására. Minden alkalommal a napos (heti váltásban asztalonként 1 gyermek) terít. Igyekszünk igényes terítéket használni (textil terítőt, kerámia étkészlet, stb.).

Étkezések ideje:

 • Reggeli: 8.30-9.00
 • Tízórai: 10.00-10.15
 • Ebéd: 12.00-12.30
 • Uzsonna: 15.00-15.30

A reggelit és az uzsonnát frissen, helyben készítjük. Változatosan, egészséges ételeket igyekszünk kínálni. Rendszeresen szerepel az étlapon corn flakes, müzli, idénynek megfelelő zöldségféle mindig van a szendvics mellé. Italból is legalább kétféléből választhatnak a gyerekek, a teát mézzel készítjük. Tízóraira ízben, színben változatos, többféle zöldséget, gyümölcsöt adunk a gyerekeknek.

Ebédre kétfogásos menüt tálalunk, mindig van leves. Egészséges, zöldségekben gazdag, dietetikus által ellenőrzött gyermekeknek megfelelő étrendet állítottunk össze.

Szívesen és felkészülten fogadjuk a sajátos táplálkozási igényű - allergiás, lisztérzékeny, laktózérzékeny- gyermekeket is!

ANGOL

Szeptembertől ismét!

11:40 és 12:00 óra között mindennapos angolt tartunk, de ezen felül délután is lehetőség van angol órára.

Az órákat játékos keretek között tartjuk ugyan, de felkészítjük a gyerekeket az iskolai oktatásra is. Komoly felkészítést kaphatnak a gyerekek az idegen nyelv elsajátítására.