Torna: Juhász Judit

Torna szakedző,gumiasztal edző, országos bíró vagyok - és mellesleg az UTE Tornaszakosztályának szakosztályvezetője.

Amúgy mindenki csak "Jutka néni"-ként ismer, amire rendkívül büszke vagyok!

A torna sporttal való foglalkozást a magam akaratából kezdtem el 12 éves koromban. Csodálatos edzőimnek köszönhetően (az Édesanyámon kívül) olyan értékrendet kaptam, melyet a közel 40 éves edzői pályafutásom során több száz gyermeknek sikerült átadnom. Edzői pályafutásomat Tatabányán kezdtem el 1975-ben, - segédedzői, edzői tanfolyamok elvégzése után férjemmel együtt Veszprémbe mentünk edzősködni, és két gyerek mellett a 1983-ban a TF-en szereztem szakedzői diplomát. A veszprémi éveket követően három évig dolgoztam a békéscsabai "torna műhelyben", majd 1989-től az Újpesti Dózsa - UTE Tornaszakosztályánál dolgozom (azóta is a férjemmel együtt!) 

Sok nemzetközi szintű válogatott tanítványom közül kiemelkedett Ónodi Gabriella, aki EB 6. helyet szerzett talajon,de olimpiai kvótaszerzőként sajnos mégsem utazhatott el a 2000-res olimpiára! Ez a tény szakmailag és emberileg is nagyon megrázott, de a padlóról felállva tovább dolgoztam a tornasportban.

Az élsport mellett elkezdtem a gyermekek egészséges életmódra, és sportszeretetre való nevelésével foglalkozni. Ennek keretében találkoztam a Csodabogár óvoda egyedülálló mozgásprogramjával, melyet azonnal a magaménak éreztem! Imádom az óvoda sporthoz való hozzáállását, azt az értékrendet,melyet az óvónők közvetítenek a szülők és a gyerekek felé, és büszke vagyok arra,hogy immár harmadik éve segíthetem a Csodabogár Óvodába járó gyermekek mozgásfejlesztését!

Hitvallásom:

 • a sport értékesbbé, magabiztosabbá teszi a gyermekeket, akik a sportfoglalkozásokon megtanulják irányítani önmagukat
 • a sportoló gyerekek kitartása, szorgalma, küzdeni tudása, magabiztossága egyértelműen fejlődik, melyet sikeresen tudnak majd használni az életük során adódó nehézségek leküzdésében is!!
 • a SPORT - a MOZGÁS = EGÉSZSÉG!!

Bízom benne,hogy az UTE Tornaszakosztályának tornacsarnokában eltöltött idő valamennyi "Csodabogár" óvodás számára kellemes és hasznos időtöltés

Judo: Ledényi Levente


 

Levente a Ledényi Judo Team lelke. A hazai edzői gárda elitjéhez tartozik, és szinte megszállottként dolgozik azon, hogy ez a nagy létszámú és összetartó csapat működhessen.

Ő maga is a sportág kiemelkedő személyisége: többszörös magyar bajnok, Európa Kupa győztes, külföldön is elismert versenyző. Eredményei és 23 éves tapasztalata teszi felkészült és hiteles edzővé, aki a sportág szellemiségének eredményes képviseletéért uniós kitüntetést is kapott. A Testnevelési Egyetemen szerzett edzői diplomát, mellette elvégezte a rekreáció- sportmenedzseri szakot.

 

Eredményei:

 • 2014. Százhalombatta Masters Bajnokság I. Helyezett és itt került átadásra utánpótlás nevelő munkájáért plusz egy DAN elismerő diplomája
 • 2014 Százhalombatta Masters Bajnokság I. helyezett
 • 2013. Százhalombatta Masters Bajnokság I.helyezett
 • 2009. Miskolc - Csapat Európa Bajnokság - I. helyezett
 • 2009. Abu Dhabi - Világ Kupa - V. helyezett
 • 2008. Belgrád - Európa Kupa - I. helyezett
 • 2006. Országos bajnokság - I. helyezett
 • 2009. Országos bajnokság - I. helyezett
 • 2002-2012 10 x-es magyar bajnok csapatban (BHSE)
 • 2002-2008 6x-os MEFOB bajnok

Kitüntetései:

 • 2009. Európai Judo Szövetség - a judo szellemiségének magas szintű képviseletéért

Iskolai végzettsége - diplomái:

 • Semmelweis Egyetem - rekreációs és sportmenedzser
 • Semmelweis Egyetem - judo szakedző és bírói képesítés

Atlétika: Glatz Zsuzsa

Atlétika alapjai, játékos labdás ügyességfejlesztő torna

Magamról: Gyerekkorom óta sportolok, atletizáltam majd kosárlabdáztam. 1990-ben végeztem a Magyar Testnevelési Egyetem nappali tanári szakán,majd 2 év múlva a szakedzői diplomát is megszereztem. Az ELTE Apáczai Csere János gimnáziumban kezdtem testnevelést tanítani és edzősködni, de a gyerekeim születése után inkább a szabadabb időbeosztású fitnessben helyezkedtem el mint aerobic oktató majd személyi edző. Az ovis korosztállyal is ekkor kezdtem el foglalkozni magánóvodákban tartok ügyességfejlesztő tornát.

A Csodabogár óvoda egyedülálló mozgásprogramját nagyon jó lehetőségnek tartom minden gyerek számára a sokoldalú, alapozó jellegű mozgásfejlesztésre.

Az atlétika előkészítőm és a labdás tornám célja az általános és sokoldalú ügyességfejlesztés, egyensúlyérzék, rugalmasság, keringési rendszer fejlesztése. Fontos a sport szeretetére nevelés, a motiváció fenntartása és a személyiség fejlesztés, a mozgáson keresztüli figyelem, fegyelem, koncentrációs képesség.